Δίκλινο δωμάτιο

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Δίπλα ακριβώς στη λίμνη Κερκίνη και κοντά στο φράγμα, το ξενοδοχείο Ερωδιός έχει μοναδική θέα. Γι’ αυτό άλλωστε και όλα τα δωμάτιά του είναι χτισμένα σε πλαγιά και έχουν όλα μεγάλα παράθυρα, ώστε οι επισκέπτες, μόλις ξυπνούν, να αντικρίζουν τη θέα της λίμνης και τον κάμπο των Σερρών που απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι προσφέροντας μια άνετη διαμονή.

Δίκλινο δωμάτιο

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • WiFi
  • Κλιματισμός / (A/C)
  • Αυτόνομη θέρμανση
  • TV Plasma
  • Ψυγείο
  • 24h reception
  • προσθήκη παιδικό κρεβάτι
  • παροχή laptop
  • αλλαγή πετσετών

Το ξενοδοχείο Ερωδιός διαθέτει δίκλινα δωμάτια πρόσφατα ανακαινισμένα και με πανοραμική θέα στην λίμνη Κερκίνη. Οι χαρούμενες εναλλαγές χρωμάτων στο εσωτερικό χαρίζουν στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς στους επισκέπτες και τους υπόσχονται μια αξέχαστη διαμονή.

Διαμονή σε ευρύχωρο δίκλινο δωμάτιο και μερικοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο Ερωδιός στην λίμνη Κερκίνη

Η πλούσια φύση, η υπέροχη θέα και τα τοπικά προϊόντα του νομού Σερρών που μπορείτε να ανακαλύψετε στην περιοχή και όλα προέρχονται από μικρές, οικογενειακές βιοτεχνίες όπως τα φημισμένα βουβαλίσια προϊόντα και τα ξακουστά λουκάνικα Ηρακλείας (Τζουμαγιάς). Απόλαυσε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην λίμνη Κερκίνης και ανακάλυψε τις δραστηριότητες και την περιοχή γύρω από αυτή.

 

Δίκλινο δωμάτιο με την καλύτερη θέα στην λίμνη Κερκίνη, το σκεφτεσαι ακομα ;


Το ξενοδοχείο Ερωδιός βρίσκεται στο χωριό Λιθότοπος. Ο Λιθότοπος είναι ένα ημιορεινό χωριό, με υψόμετρο 45 μέτρα ακριβώς δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα αφού εκεί βρίσκεται και το μεγάλο φράγμα του ποταμού και η νότια άκρη της λίμνης Κερκίνης.

Ο Λιθότοπος έχει αναδειχτει σε προορισμό εναλλακτικού τουρισμού, τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, λόγο των σημαντικών υποδομών που διαθέτει.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την παρατήρηση του οικοσυστήματος στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης. Υπάρχουν υποδομές αθλητικών δραστηριοτήτων (ιππασία, κανό, πεζοπορία). Οι περιηγήσεις στην γύρο περιοχή, οι επισκέψεις στα μοναστήρια, τις εκκλησίες, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τους αρχαιολογικούς χώρους προσφέρουν στον επισκέπτη την δυνατότητα να ανακαλύψη την περιοχή και την τοπική κουλτούρα όπως και την ιδιαίτερη κουζίνα με τα ξακουστά βουβαλίσια προϊόντα και τα λουκάνικα Ηράκλειας (Τζουμαγιάς)

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος επέλεξε την περιοχή ως σκηνικό για την ταινία του «Το λιβάδι που δακρύζει». Οι ξένοι φυσιολάτρες την επισκέπτονται για τον προστατευόμενο υδροβιότοπο, για τους ροδοπελεκάνους, τους ψαραετούς, τους κορμοράνους και τους ερωδιούς.

Η λίμνη Κερκίνης είναι από τις πλουσιότερες σε ψάρια λίμνες στην Ελλάδα. Η λίμνη προσφέρει τροφή και καταφύγιο σε πολλά είδη άγριας ζωής. Αποτελεί έναν από τους 10 υγρότοπους διεθνούς σημασίας της Ελλάδας και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες. Διαθέτει περισσότερα από 300 είδη πουλιών αποτελώντας την σημαντικότερη περιοχή διαχείμανσης Αργυροπελεκάνου στην Ευρώπη. Γύρω από την λίμνη ζει ο μεγαλύτερος αριθμός βουβαλιών της Ελλάδας.

 

Στην ιστορία η πρώτη αναφορά για τον ποταμό Στρυμόνα γίνεται από τον Ησίοδο στην “Θεογονία” στα μέσα του 8ου π.χ αιώνα. Οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν για πρώτη φορά την ονομασία Κερκίνη, αποκαλώντας την μεγάλη λίμνη στην νότια πλευρά της λεκάνης των Σερρών “Κερκινίτιδα”.

Booking widget b24_widget_5bed1a1228c1c