Δραστηριότητες

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων απολαμβάνουν οι επισκέπτες της περιοχής. Πεζοπορία, περιήγηση με βάρκα, Ιππασία, παρατήρηση πουλιών, ποδήλατο, επίσκεψη σε ιαματικά λουτρά είναι μερικές από τις δραστηριότητες που ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει. Το υπέροχο ήπιο κλίμα της περιοχής ενδείκνυται για αθλητικές δραστηριότητες καθ΄όλη την διάρκεια του έτους.

Πελαργός στην λίμνη Κερκίνη

Παρατήρηση πουλιών.

Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών. Έχoυv παρατηρηθεί τoυλάχιστov 300 είδη πoυλιώv στηv λίμvη και στα βoυvά πoυ τηv περιβάλλoυv από τα oπoία 50 περιλαμβάvovται στov Κόκκιvo Κατάλoγo τωv Πoυλιώv της Ελλάδας.  Ενδεικτικά μερικά είδη όπως κoρμoράvoι, λαγγόνες, χαλκόκοτες, νερόκοτες, κύκνοι, πελαργοί, ερωδιοί, νανόχηνες, αργυροπελεκάνοι, αετοί και γεράκια.

Πεζοπορία

Στα μονοπάτια του Λόφου Πεύκων, γύρω από τη λίμνη Κερκίνη, στο φαράγγι Νυμφορέματος, στον Ξηροπόταμο, στο Αλσύλιο Παλαιοκάστρου μπορείτε να περιπλανηθείτε και να εξερευνήσετε τη φύση.

Βαρκάδα στην λίμνη Κερκίνη.

Στους παραλίμνιους οικισμούς πλοιάρια κάνουν το γύρω της λίμνης προσφέροντας εμπειρίες μοναδικές. 

Ιππασία στην λίμνη Κερκίνη.

Μια διαφορετική εμπειρία μπορείτε ζήσετε αν επιλέξετε να εξερευνήσετε την περιοχή με άλογα. 

Για όσους αγαπούν το ποδήλατο.

Οι δημότες του Δήμου Ηράκλειας πήραν μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία και μαζί με φίλους του ποδηλάτου οργανώνουν για όλο το καλοκαίρι κάθε εβδομάδα ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους. Ποδήλατα επίσης μπορείτε να νοικιάσετε από το ξενοδοχείο Ερωδιός και να επιλέξετε διαδρομή γύρο από την λίμνη.

Τοξοβολία

Επίσης στο ξενοδοχείο Ερωδιός έχετε την δυνατότητα να δοκιμάσετε τις δυνατότητες σας στην τοξοβολία, καθώς διαθέτει όλο τον εξοπλισμό για να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο σας, ερχόμενοι σε επαφή με ένα πραγματικά συναρπαστικό άθλημα.

Ημιμαραθώνιος Κερκίνης

Ο «KerkiniLakeRun» είναι ένας μοναδικός παραλίμνιος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που διοργανώνεται από τον Αθλητικό Όμιλο Ηράκλειας και μια ομάδα εθελοντών δρομέων του Δήμου. Οι συμμετέχοντες καλύπτουν μια διαδρομή 21 χιλιομέτρων μέσα από πανέμορφα τοπία, μονοπάτια και δασικούς δρόμους περιμετρικά της λίμνης.

Ιαματικά λουτρά στην λίμνη Κερκίνη
Πεζοπορία, περιήγηση με βάρκα, Ιππασία, παρατήρηση πουλιών, ποδήλατο, επίσκεψη σε ιαματικά λουτρά.

Επίσκεψη στα Ιαματικά λουτρά.

Στο Σιδηρόκαστρο σε μια τοποθεσία με πανοραμική θέα (22,4 χλμ απόσταση από το ξενοδοχείο), στις Ιαματικές πηγές των Θερμών οι οποίες είναι πανελλήνια γνωστές με το περίφημο μεταλλικό νερό που βρίσκονται μόλις πέντε χιλιόμετρα από τη Νιγρίτα Σερρών (39 χλμ απόσταση από το ξενοδοχείο). Στο βορειότερο χωριό του νομού Σερρών, στο Αγκιστρο, και μια ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βρίσκεται το παλαιότερο χαμάμ της Ελλάδας, που χρονολογείται στην εποχή του Βυζαντίου, στο 950 μ.Χ. (41,2 χλμ).