Θρησκευτικοί χώροι

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην περιοχή γύρω από την λίμνη Κερκίνη υπάρχουν θρησκευτικοί χώροι και προορισμοί θρησκευτικού τουρισμού.  Η Ιερά μονή Τιμίου Σταυρού, το εξωκκλήσι Προφήτη Ηλία και το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου κτισμένα σε πανέμορφες τοποθεσίες ανάμεσα στο επίγειο και το ουράνιο.  Θρησκευτικοί χώροι και προορισμοί στην περιοχή γύρω από την λίμνη Κερκίνη.

Θρησκευτικοί προορισμοί στην περιοχή της λίμνης Κερκίνη

Το Ησυχαστήριο της Ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι.

Χτίστηκε το 1981. Εδώ μονάζουν 40 μοναχές. Ο κεντρικός ναός, ο οποίος χτίστηκε από Σερραίο εργολάβο, έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα των καθολικών του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα της Μονής Ξενοφώντος (απόσταση από ξενοδοχείο 26,5 χλμ).

Ιερά μονή Τιμίου Σταυρού:

βρίσκεται στον ορεινό όγκο ΒΑ της Τ.Κ. Παλαιοκάστρου σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων, σε τοποθεσία μεγάλου φυσικού κάλλους με πανοραμική θέα. Είναι χώρος θρησκευτικής λατρείας αλλά συγχρόνως ενδείκνυται και για αναψυχή (απόσταση από ξενοδοχείο 21,6 χλμ).

Εξωκκλήσι Προφήτη Ηλία: 

βρίσκεται βόρεια του οικισμού Κεφαλοχωρίου στην περιοχή Κορφοβούνι (Σιβρί) στην καρδιά του Δημοτικού Δάσους Καλοκάστρου, αποτελεί μια τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού και θρησκευτικού κάλους(απόσταση από ξενοδοχείο (απόσταση από ξενοδοχείο 26,5 χλμ).