Πρωτομαγιά στην λίμνη κερκίνη

Η πρωτομαγιά είναι μια ιδανική ευκαιρία να περάσετε ξέγνοιαστα. Μόλις είκοσι λεπτά από την πόλη των Σερρών και σαράντα λεπτά από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται το χωριό Λιθότοπος και το φράγμα της λίμνης Κερκίνη. Το συγκεκριμένο σημείο είναι η ασφαλέστερη και πιο γρήγορη διαδρομή για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί την λίμνη.

Η εποχή είναι ιδανική καθώς τα μεθυστικά αρώματα των λουλουδιών σας καλούν να πλέξετε το πιο όμορφο πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Αφήστε πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας και κάντε μια βόλτα στην λίμνη, περπατήστε στον λόφο Πεύκων όπου μπορείτε να πλέξετε το στεφάνι σας με θέα την λίμνη και μέσα στο πράσινο. Στην κορυφή του λόφου υπάρχει το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Η περιοχή ενδείκνυται για περπάτημα, έχει παγκάκια και μονοπάτια για ποδήλατο. Είναι μια από τις ομορφότερες περιόδους να την επισκεφθεί κανείς.

Extra tips

Για τους λάτρεις τις γαστρονομίας το restaurant Ερωδιός προσφέρει  μία πραγματικά εξαιρετική εμπειρία τοπικών γεύσεων, σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα τα γαλήνια νερά της λίμνης . Από τον τόπο σου…. ως την λίμνη Κερκίνη για ένα

καλό φαγητό (παράφραση ελληνικής παροιμίας). Μια επιλογή για  όσους αναζητούν το διαφορετικό και το ιδιαίτερο.

Επίσης δίπλα ακριβώς λειτουργεί και το καφέ Ερωδιός  ιδανικό μέρος για την πρώτη γνωριμία με την περιοχή καθώς αποτελεί το μπαλκόνι της λίμνης. Μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί τον καφέ σας , το μεσημέρι ή το απόγευμα προτιμήστε το για ένα χαλαρό ποτήρι κρασί, ενώ το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν τα ιδιαίτερα cocktails και η μεγάλη ποικιλία ποτών με την ανάλογη συνοδεία χαλαρής μουσικής.

More info https://www.hotel-erodios.gr/

Χάρτης Θεσσαλονίκη – Λιθότοπος και Σέρρες – Λιθότοπος

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>