Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

GDPR

Η Εταιρεία μας «Ερωδιός Α,Ε» σέβεται την ιδιωτικότητά σας και δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών της. Για το λόγο αυτό, έχει λάβει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, που διασφαλίζουν ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή.

Έχοντας ως σκοπό να σας ενημερώσουμε πλήρως σχετικά με τον τρόπο συλλογής, χρήσης και κοινοποίησης των προσωπικών σας δεδομένων, συντάξαμε το παρακάτω κείμενο Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας και ισχύει είτε είστε επισκέπτης του ξενοδοχείου μας είτε της ιστοσελίδας μας. Η δε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων δηλαδή η συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διατήρηση ή αποθήκευση, τροποποίηση, εξαγωγή, χρήση, διαβίβαση, διάδοση, συσχέτιση ή συνδυασμός, διασύνδεση, δέσμευση, διαγραφή ή καταστροφή βασίζεται στους νόμιμους τρόπους λήψης των στοιχείων σας σύμφωνα με τον νόμο και στην συγκατάθεσή σας. Στην παρούσα πολιτική προστασίας περιγράφονται οι αρχές βάσει των οποίων τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που σας αφορούν, συλλέγονται από εμάς ή παρέχονται από εσάς στο πλαίσιο της παροχής των υπηρεσιών μας, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες και να δηλώσετε τις επιλογές σας, όπου σας ζητηθεί.

Ι. Η Εταιρεία μας

Η εταιρεία με την επωνυμία «Ερωδιός Α.Ε» είναι ο «Υπεύθυνος Επεξεργασίας» για το ξενοδοχείο Erodios hotel για τους σκοπούς της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και η παρούσα Πολιτική Προστασίας ισχύει για το ξενοδοχείο Erodios hotel ως υποκατάστημα της παραπάνω εταιρείας και του ιστοτόπου του παραπάνω ξενοδοχείου.

Η Πολιτική Προστασίας ισχύει για κάθε υπηρεσία ή λειτουργία, που παρέχεται από εμάς και αναφέρεται στην Πολιτική Προστασίας ή παραπέμπει σε αυτή, για τον παρόντα διαδικτυακό τόπο, για κάθε τοποθεσία web ή εφαρμογή online, κάθε προωθητική ενέργεια της Εταιρείας για το Ξενοδοχείο online και offline, για πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας, είτε χρησιμοποιείται οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή άλλη συσκευή, καθώς και κατά την παροχή Υπηρεσιών μας δίχως την χρήση των κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονικών μέσων.

II. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα:

«δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: κάθε πληροφορία που αφορά φυσικό πρόσωπο που του έχει εξακριβωθεί ή φυσικό πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα,

ΙΙΙ. Τρόποι συλλογής των πληροφοριών σας

Συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, όταν διαμένετε στο Ξενοδοχείο, κάποια υποχρεωτικά σύμφωνα με τον νόμο και κάποια εφόσον εσείς το επιλέξετε, αφού υπογράψετε ρητή και ελεύθερη συγκατάθεση στην ρεσεψιόν μας,  ή όταν χρησιμοποιείτε τις φόρμες επικοινωνίας και κρατήσεων του ιστοτόπου μας προκειμένου να ζητήσετε πληροφορίες από εμάς ή να μας στείλετε καποιο σχόλιο. Έχετε το δικαίωμα να μας ενημερώσετε στα στοιχειά επικοινωνίας, που υπάρχουν στη σελίδα μας, ότι πλέον δεν συναινείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, πέραν της υποχρεωτικής τους χρήσης σύμφωνα με τον νόμο οποτεδήποτε.

IV. Σκοποί συλλογής των δεδομένων

Προβαίνουμε κάθε φορά στη συλλογή των δεδομένων, ώστε να είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες, που μας ζητήσατε και με στόχο να βελτιώσουμε το επίπεδό τους. Ειδικότερα, συλλέγουμε δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

  1. Την κράτηση δωματίου και άλλων σχετιζόμενων υπηρεσιών, όπως, τήρηση απαιτούμενων εγγράφων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την διαμονή στο Ξενοδοχείο (πρόσβαση σε δωμάτιο, χρήση υπηρεσιών mini bar, τηλέφωνο δωματίου κλπ.)
  2. Για οργανωτικούς λόγους (π.χ. λίστα πελατών με άφιξη- αναχώρηση εντός της ημέρας, πελάτες με ειδικές προσφορές, αποστολή newsletter κλπ)
  3. Για να χρησιμοποιούμε εργαλεία ανάλυσης δεδομένων προκειμένου να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας, τα προϊόντα και υπηρεσίες μας, τις σχέσεις μας με τους πελάτες και τις εμπειρίες τους και να ανταποκρινόμαστε γενικότερα καλύτερα στις ανάγκες σας.
  4. Για να διευθύνουμε και να προστατεύουμε με τον βέλτιστο τρόπο την επιχείρηση, τον ιστότοπό και εν γένει τα συστήματά μας.
  5. Για να συμμορφωνόμαστε με την εκάστοτε ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.V. Ποια δεδομένα συλλέγουμε;Ανάλογα με τον σκοπό της επίσκεψής σας και την υπηρεσία, που επιθυμείτε να λάβετε μέσω του Ιστοχώρου μας και το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση/χώρα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου.

    Διατηρούμε το δικαίωμα να συλλέγουμε, να αποθηκεύουμε και να επεξεργαζόμαστε διαφορετικά είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για το πρόσωπό σας είτε από εσάς άμεσα είτε μέσω OTAS (Online travel agencies) Ειδικότερα:

    • Στοιχεία ταυτότητας Πελάτη,
    • Στοιχεία για την τιμολόγηση (π.χ. ΑΦΜ, αριθ. κάρτας πληρωμής, τραπεζικούς λογαριασμούς),
    • Ημερομηνία άφιξης / αναχώρησης και αριθμός δωματίου,VI. Χρόνος διατήρησης Δεδομένων Προσωπικού ΧαρακτήραΗ Εταιρεία μας διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε π.χ. εκπλήρωση νομικής υποχρέωσης, το οποίο προσδιορίζεται στα 5 έτη. Έπειτα από το διάστημα αυτό μπορείτε να μας ζητήσετε να τα διαγράψουμε.

      Έχουμε το δικαίωμα να ανωνυμοποιούμε τα δεδομένα σας, ώστε να μην δύνανται να συσχετισθούν με εσάς, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες αυτές επ΄ αόριστον, χωρίς άλλη ειδοποίηση προς εσάς.

      VII. Cookies

      Για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησής σας στον ιστοχώρο μας, ορισμένες από τις σελίδες μας ενδέχεται να χρησιμοποιούν “cookies”. Τα “cookies” είναι αρχεία κειμένου που τοποθετούνται, μέσω της ιστοσελίδας, στο πρόγραμμα περιήγησης σας, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας και πιο συγκεκριμένα: 1) τη συλλογή στατιστικών πληροφοριών επισκεψιμότητας στο site από την Google, 2) την υποστήριξη της λειτουργίας επιλογής γλώσσας περιεχομένου της σελίδας και 3) την λειτουργικότητα απεικόνισης της ιστοσελίδας μας σε πολλαπλούς τύπους οθονών. Τα “cookies” από μόνα τους δεν αποκαλύπτουν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή οποιεσδήποτε άλλες προσωπικές πληροφορίες αναγνώρισης. Προσωπικά σας στοιχεία (email, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, χώρα προέλευσης, ip address) γίνεται να μας αποκαλύψετε μόνο εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

      VIII. Πρόσβαση Τρίτων στα Προσωπικά Δεδομένα σας

      Βασική αρχή μας αποτελεί το γεγονός ότι δεν θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους για δικούς τους ανεξάρτητους επιχειρηματικούς σκοπούς ή σκοπούς εμπορικής προώθησης, χωρίς την συγκατάθεσή σας.

      Με στόχο μας την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς εσάς, παρέχουμε πρόσβαση των προσωπικών σας δεδομένων ή σε μέρος αυτών στο προσωπικό του ξενοδοχείου μας για την διευκόλυνση της διαμονής σας ή προκειμένου να σας παρέχουν υλικό προώθησης των υπηρεσιών μας ή να παρέχουν υπηρεσίες που ζητήσατε, το οποίο εργάζεται στα πλαίσια ρητρών εχεμύθειας σύμφωνα με τον Κανονισμό 679/2016.

      IX. Ποιά είναι τα δικαιώματά σας

      Με σεβασμό στα δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής σας ζωής και τα δικαιώματά σας για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων σας, σας ενημερώνουμε ότι αυτά έχουν ως εξής:

      • Δικαίωμα στην ενημέρωση: έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε σαφείς, διαφανείς και εύληπτες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και όσον αφορά τα δικαιώματά σας αυτά καθαυτά.
      • Δικαίωμα πρόσβασης – επικοινωνίας του υποκειμένου με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, δηλαδή την εταιρεία μας: Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς, υπό την επιφύλαξη ορισμένων εκ του Νόμου περιορισμών, καθώς και δικαίωμα επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται κατωτέρω.
      • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς, όταν η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεσή σας και όχι σε επεξεργασία επιβαλλόμενη από το Νόμο.
      • Δικαίωμα διόρθωσης δεδομένων: Στην περίπτωση εσφαλμένων ή/ και μη επίκαιρων δεδομένων ή /και μη πλήρως συμπληρωμένων, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων.
      • Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων από τα αρχεία μας: Σε κάποιες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας, με την επιφύλαξη ύπαρξης νομικών ή βασίμων λόγων για τη διατήρησή τους.
      • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας.
      • Δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια Εποπτική Αρχή στα στοιχεία επικοινωνίας, που αναφέρονται κατωτέρω.
      • Δικαίωμα εναντίωσης με τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων: Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην λήψη κοινοποιήσεων άμεσης εμπορικής προώθησης, καθώς και για όταν η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βασίζεται σε έννομο συμφέρον μας και διατηρείτε λόγους να επιθυμείτε να εναντιωθείτε στην εν λόγω επεξεργασία, καθώς θεωρείτε ότι επηρεάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας.
      • Δικαίωμα στη φορητότητα: Έχετε το δικαίωμα αντιγραφής ή μετακίνησης δεδομένων από τη βάση δεδομένων μας σε άλλη, όταν εσείς μας έχετε παράσχει τα δεδομένα παρέχοντας ταυτόχρονα τη συγκατάθεσή σας ή η επεξεργασία βασίζεται σε κάποια σύμβαση και η εν λόγω επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.
      • Εφ’ όσον μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, τα αποθηκεύουμε αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ούτε να τα επεξεργαστούμε περαιτέρω.

      Για τον χειρισμό των αιτημάτων σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, ενδέχεται να ζητήσουμε επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

      X. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

      Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή προβληματισμό, απευθυνθείτε στην εταιρεία μας μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση ή αποστείλετε επιστολή στην κάτωθι διεύθυνση:

      Υπεύθυνος Επεξεργασίας: «ΕΡΩΔΙΟΣ Α.Ε»

      https://www.hotel-erodios.gr

      Hotel Erodios

      Λιθότοπος Σερρών, Λίμνη Κερκίνη

      Τ: (+30) 2325028070
      E-MAIL: info@hotel-erodios.gr

      Τις καταγγελίες σας μπορείτε να τις απευθύνετε:

      Εποπτική Αρχή είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Αθήνα), ΤΚ 11523 | Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 | Fax: +30-210 6475628

      Με σκοπό την διαρκή βελτίωση της προστασίας και ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων κατά την συλλογή και επεξεργασία από την Εταιρεία μας, η παρούσα Πολιτική Προστασίας δύναται αναθεωρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

      Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης: 30.07.2018