Έκθεση φωτογραφίας με θέμα | Η λίμνη Κερκίνη και τα πέριξ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ιστότοπο “Thessaloniki Arts and Culture Photos” του Δημήτρη Συμεωνίδη, ξεκίνησε μία προσπάθεια ιδιαίτερης γνωριμίας των φωτογράφων της Θεσσαλονίκης με τη λίμνη Κερκίνη και τις γύρω από αυτήν ξεχωριστές περιοχές. Στόχος ήταν η εκπαίδευση των φωτογράφων στη φωτογραφία τοπίου, στη φωτογράφιση της πλούσιας και μοναδικής πανίδας του τόπου, ξεχωριστής σε κάθε εποχή, και η καταγραφή του τόπου, των ανθρώπων του και της ιδιαίτερης ζωής και κουλτούρας που αναπτύσσεται γύρω από τη λίμνη.

Τον Ιούνιο του 2018, οργανώθηκε η πρώτη φωτοεξόρμηση στην λίμνη, με βάση τον Λιθότοπο Σερρών. Ακολούθησαν άλλες, μέχρι την τελευταία, του Φεβρουαρίου του 2019, με χορηγό το ξενοδοχείο Ερωδιός.

Μετά την πραγματοποίησή της τελευταίας αυτής εξόρμησης έκλεισε ένας κύκλος ομαδικής και ατομικής ενασχόλησης με το θέμα, που διήρκεσε σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Ήταν η πρώτη φάση του project, που αφορούσε στη συγκέντρωση από τον καθένα και την καθεμία από τους συμμετέχοντες, φωτογραφικού υλικού με τον παραπάνω αναφερόμενο στόχο, δηλαδή τη δημιουργία μίας έκθεσης.

Μίας έκθεσης που θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη και θα συνεχίσει την πορεία της σε ξενοδοχείο της περιοχής της λίμνης, με διάρκεια ένα σχεδόν χρόνο και από εκεί σε νέους χώρους και τόπους.

Η έκθεση στην πόλη της Θεσσαλονίκης (λόγω του μεγάλου & αξιόλογου πλήθους των έργων) μοιράστηκε σε δύο αξιόλογους χώρους της πόλης, με μεγάλη επισκεψημότητα και φιλικούς προς την τέχνη της φωτογραφίας (σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλον). Τα εγκαίνεια έγιναν στο ‘Αίθριον’ της ΧΑΝΘ την Πρασκευή 8/3 και θα συνεχιστεί στο ιστορικό καφέ της Θεσσαλονίκης “Ζώγια- Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια” εως το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>